Carin Sprenkeling - Carins Voetverzorging

Carin Sprenkeling

Carin (1971) studeerde bouwkunde en werkte ruim 22 jaar in verschillende functies in de bouw. De overstap van deze mannenwereld naar een verzorgend beroep lijkt misschien een grote, maar komt niet volledig uit de lucht vallen.

Ik wilde meer met mensen werken in plaats van bezig te zijn met bouwplannen en de begeleiding daarvan. Vroeger vond ik het al fijn om met vriendinnen elkaars voeten te masseren. Dat is zo ontspannend. Ik ben een aards en nuchter persoon, daarom trekken voeten mij ook aan.

Een verandering van werk gaat niet van de een op de andere dag. Maar de bewuste keuze voor het beroep van voetverzorging en het volgen van de benodigde opleidingen (basis en medische pedicure) maakt dat Carin met veel enthousiasme haar eigen praktijk runt.

Voeten zijn belangrijk

Het klinkt heel logisch, onze voeten zijn super belangrijk in het dagelijkse leven. We staan immers een groot deel van de dag en ze brengen ons overal naartoe. Daar mag je best zuinig op zijn. Zo logisch als we het vinden om naar de tandarts, kapper of schoonheidsspecialiste te gaan, zo makkelijk worden de voeten vergeten. Carin geeft pedicurebehandelingen om lichamelijke ongemakken te voorkomen en te behandelen, maar ook voetreflexmassage om emoties en geestelijke spanningen los te kunnen laten. Carin: “Het is mooi als mensen hun voeten goed laten verzorgen. Zo kan je likdoorns of ingroeiende nagels voorkomen.

Ook voor mannen?

Carin richt zich op een ieder die aandacht wil besteden aan zijn of haar voeten. Jong en oud dus. Misschien wel ingegeven door de mannenwereld waar ze altijd in gewerkt heeft, benadrukt ze: “Juist mannen weten de weg naar een pedicure nog niet te vinden omdat het in hun ogen misschien een ‘vrouwending’ is. Maar als ze eenmaal een keer geweest zijn, zijn ze erg blij.”

Tijd en aandacht

Naast een basis of medische pedicure behandeling en voetreflexmassage biedt Carin ook Spa pedicure (met onder meer voetbad, scrub en massage). Ook voor een deelbehandeling, zoals het verwijderen van een likdoorn, verzorgen van een ingroeiende nagel of het lakken van nagels behoort tot de mogelijkheden. Wie meer wil weten kan bellen of een afspraak maken. Carin heeft flexibele openingstijden, waardoor je ook ’s avonds en op zaterdag terecht kunt. Carin: “Ik wil geen lopende band werk. Ik neem ruim de tijd voor mijn klanten.”

Mensen die problemen hebben met hun voeten weten de weg naar de pedicure wel te vinden. Maar ook uit voorzorg of ter ontspanning kan een voetbehandeling of voetreflexmassage heerlijk zijn.

Ik gebruik moderne, goede apparatuur en werk volgens de Code voor de voetverzorger CvAE. Hygiene en Kwaliteit zijn van groot belang daarom is Carin’s voetverzorging is aangesloten bij brancheorganisatie Provoet en kwaliteitsregister KRP.

Aangesloten bij …

Pedicures aangesloten bij Provoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in hun vak. Provoet is de landelijke branche organisatie voor pedicure en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicures in Nederland.

Een in het KRP opgenomen pedicure beschikt over de noodzakelijk geachte diploma’s en heeft de plicht zich periodiek te laten bijscholen. Hierdoor is en blijft de pedicure op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Het KRP maakt de kwaliteiten van een geregistreerde pedicure inzichtelijk voor consumenten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en pedicures. Het KRP wordt beheerd door ProCert en bewaakt als zodanig de kwaliteit.